Denis Menchov: 'De Tour winnen zou bekroning van mijn carrière zijn'

Team Katusha heeft zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekend gemaakt. De Russische WorldTourploeg trekt met twee speerpunten naar de Tour: Oscar Freire voor de sprint, Denis Menchov voor het klassement.

'Dit is een grote verantwoordelijkheid waaruit ik extra motivatie put', reageerde de 34-jarige Menchov. 'Het is de allereerste keer dat ik Tour rijd in dienst van een ploeg uit mijn eigen land. Ik ga er dus alles aan doen om te winnen. De Ronde van Frankrijk is de enige grote ronde die ik nog nooit kon winnen. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik dit jaar alles op de Tour zet. Als ik op het hoogste schavot in Parijs kan staan zou dat de opperste bekroning van mijn carrière zijn. Ik heb samen met de ploegleiding het team samengesteld en ik ben er van overtuigd dat dit de best mogelijke selectie is die we kunnen maken', besloot Menchov. 

Menchov won de Ronde van Spanje in 2007 en de Ronde van Italië in 2009. Twee jaar geleden finishte Menchov derde in de Ronde van Frankrijk, maar schoof hij door naar de tweede plaats nadat winnaar Contador uit de uitslag werd geschrapt.

Tourselectie Katusha:

Giampaolo Caruso, Oscar Freire, Vladimir Gusev, Joan Horrach, Aliaksandr Kuchynski, Denis Menchov, Luca Paolini, Yuriy Trofimov, Eduard Vorganov

Denis Menchov staat momenteel op nummer 8 is onze Tourbarometer. Denk jij dat hij hoger/lager zal eindigen in Parijs? Stem dan hier.

Corrigeer