Tommelein: 'Geen politici in spelletjes tijdens sperperiode'

Tommelein: 'Geen politici in spelletjes tijdens sperperiode'

Mark Demesmaeker Foto: vtm

Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Tommelein (Open VLD) vindt dat politici niet zouden mogen deelnemen aan spel- en entertainmentprogramma’s op radio of televisie tijdens de sperperiode. Aanleiding is het opduiken van politici in het VTM-programma 'Masterchef'.

SP.A-minister van werk, Monica De Coninck, neemt deze zomer deel aan Masterchef op VTM. Ook de Hasseltse SP.A-burgemeester Hilde Claes, N-VA-lijsttrekker Mark Demesmaeker en CD&V-burgemeester Walter De Donder (Affligem) proberen zich op VTM in de gunst te koken van Wout Bru.

Bart Tommelein vindt dat ongehoord. Een commerciële omroep mag tijdens de sperperiode geen politieke reclamespotjes uitzenden. Maar dit soort programma's mag wel. 'Dit leidt toch tot een hypocriete situatie', zegt hij.

Hij neemt Monica De Coninck en collega's niets kwalijk. Tommelein begrijpt dat de politici ingaan op de vraag van VTM. 

'Als een politicus mag deelnemen aan een televisieprogramma krijgt hij onevenredig veel aandacht in vergelijking met zijn of haar lokale opponenten. Bovendien moeten ze niets zeggen over hun beleid, ze moeten in dit soort programma's enkel entertainen.'

Als de omroepen zelf niet inzien dat ze dit soort politiek entertainment beter niet uitzenden kort voor de verkiezingen, dan moet het worden verboden, vindt de liberaal.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S