Evans en Gilbert kennen ploegmaats voor de Tour

BMC Racing Team heeft net zoals Team Katusha vandaag zijn Tourselectie bekend gemaakt. Cadel Evans kent dus zijn ploegmaats die hem aan zijn tweede eindzege op rij in de Ronde van Frankrijk moeten helpen. Uiteraard is Philippe Gilbert ook geselecteerd.

'Het was geen eenvoudige keuze want we hebben veel fantastische renners die op hun manier hun bijdrage zouden kunnen leveren aan het team', verklaarde ploegmanager Jim Ochowicz. 'Vorig jaar deden we héél veel dingen goed en weinig fout. Dat willen we uiteraard herhalen.'  

Net als vorig jaar maken naast Evans ook Marcus Burghardt, George Hincapie, Amaël Moinard, Manuel Quinziato en Michael Schär deel uit van de BMC-selectie. Philippe Gilbert, Steve Cummings en Tejay van Garderen zijn de nieuwkomers.  Gilbert zal vooral in dienst moeten rijden van Evans. 'We hebben slechts één doel: de titel van Cadel verdedigen en er voor zorgen dat hij op het podium staat in Parijs. Iedereen weet perfect wat hem de komende drie weken te doen staat', is sportief directeur Lelangue duidelijk. 

Cadel Evans heeft er alvast vertrouwen in. 'Ik weet sinds vorig jaar dat ik de Tour kan winnen en mijn voorbereiding was quasi dezelfde als die van vorig jaar', aldus de Australiër. 'We hebben volgens mij een sterker team dan vorig jaar en het parcours is in mijn voordeel. De vele tijdritkilometers zullen de dynamiek van de wedstrijd veranderen en misschien ook wel de tactiek van mijn concurrenten. Maar net zoals vorig jaar verschijn ik aan de start met mijn eigen plannetje.'

Tourselectie BMC
Marcus Burghardt (GER), Steve Cummings (GBR), Cadel Evans (AUS), Philippe Gilbert (BEL), George Hincapie (USA), Amaël Moinard (FRA), Manuel Quinziato (ITA), Michael Schär (SUI), Tejay van Garderen (USA).

Corrigeer