Aziaten zijn grootste groep migranten in VS

Aziaten zijn grootste groep migranten in VS

Foto: REUTERS

De Aziaten zijn de eerste gemeenschap van nieuwkomers in de Verenigde Staten geworden, zo blijkt uit een Amerikaanse studie die dinsdag bekendgemaakt is. Ze zijn daarmee de hispanics voorbijgestoken. De studie benadrukt dat deze demografische evolutie sociale en economische veranderingen in zich draagt.

In 2010 zijn ongeveer 430.000 Aziaten naar de VS gekomen, tegenover 370.000 hispanics. In 2007 waren dat nog 390.000 Aziaten tegenover 540.000 hispanics.

Het onderzoek door het instituut Pew Research Center in Washington geeft aan dat deze omkering van Aziaten en hispanics, de grootste twee gemeenschappen van nieuwe migranten in de VS, in 2009 begon.

De verklaring van deze tendens ligt voornamelijk bij het dalende aantal migranten uit Mexico door de vertragende arbeidsmarkt en strenge maatregelen tegen illegale immigratie. Parallel hiermee bleef het aantal migranten uit Azië hetzelfde of steeg het lichtjes.

Het Pew Research Center merkt ook op dat de Aziaten drie keer meer kans hebben om een werkvisum te krijgen dan de andere immigranten, terwijl 61% van hen ouder dan 25 jaar de voorbije jaren een diploma haalde (het dubbele van de andere gemeenschappen). Dat maakt van hen de 'de hoogst opgeleide groep migranten in de geschiedenis van de VS'.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees