Steven Caethoven wint 57e Sint-Elooisprijs

Steven Caethoven heeft dinsdag in Ruddervoorde de 57e Sint-Elooisprijs gewonnen. Hij klopte in een spurt Jens Keukeleire en Kurt Hovelynck en pakte zo zijn eerste seizoenszege.

Woensdag start de sprinter van het Accent.Jobs-Willems Veranda's team in Halle-Ingooigem. Zijn laatste repetitie voor het komende Belgisch kampioenschap waar de Lembekenaar zwaar wil uitpakken.

'Het is me eindelijk gelukt', vertelde Caethoven. 'Ik heb al een goed seizoen achter de rug maar slaagde er tot vandaag niet in om het eens af te werken. Ik kwam hier van ver tijdens de sprint op kop en stond die positie gelukkig niet meer af. Ik wist dat een eerste zege ooit wel eens moest komen en nu is dat ook nog op het gepaste moment.'

Caethoven lijkt helemaal klaar voor het BK in geel komende zondag. 'Woensdag rijd ik Halle-Ingooigem. Daarin kan ik mijn vorm nog wat optimaliseren. Ik ben alvast klaar voor de titelstrijd. Het BK in Geel heb ik met rood aangekruist. Het parcours ligt me immers voortreffelijk. Het is nu of nooit denk ik. Ondertussen ben ik 31 en ik ken onderhand mijn lichaam wel. Dat is klaar om zondag zwaar uit te pakken. Ik ga naar Geel om het BK te winnen. Dat klinkt niet alleen ambitieus, ik ben het ook. Ik zou mijn ploeg en mijzelf natuurlijk maar al te graag die tricolore trui schenken.'

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.