Pol Van Den Driessche dagvaardt journalist 'Humo'

Pol Van Den Driessche dagvaardt journalist 'Humo'

Foto: mvn

Pol Van Den Driessche eist een schadevergoeding van het weekblad 'Humo' na artikelen over ongewenste seksuele intimiteiten.

Pol Van Den Driessche, de gewezen N-VA-lijsttrekker in Brugge, dagvaardt Humo-journalist Jan Antonissen wegens laster. De dagvaarding is overgemaakt aan de gerechtsdeurwaarder en zal morgen of overmorgen betekend worden', zegt Van Den Driessches advocaat Philip Valcke. De zaak kan dus nog deze maand ingeleid worden.

Van Den Driessche kwam in opspraak nadat eind april in Humo een artikel verscheen met de ronkende titel 'De Vlaamse DSK. Twintig jaar seksuele intimidatie'. Daarin liet Antonissen vroegere medewerksters van Van Den Driessche aan het woord, die hem beschuldigden van ongewenste seksuele intimiteiten. 

Van Den Driessche moest zich daardoor terugtrekken als kandidaat-burgemeester van Brugge. Hij eist nu een forse schadevergoeding.

Van Den Driessche is N-VA-campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge en voorlopig blijft hij dat ook. Maar bij de volgende verkiezingen in 2014 sluit hij een comeback niet uit.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees