Blondel één match geschorst, Hoefkens en Goreux gaan vrijuit

Blondel één match geschorst, Hoefkens en Goreux gaan vrijuit

Foto: belga

Jonathan Blondel zal de eerste competitiewedstrijd van Club Brugge van het volgend seizoen moeten missen. De middenvelder werd vandaag geschorst door het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond voor twee speeldagen (waarvan één voorwaardelijk).

De middenvelder zou na de beslissende titelwedstrijd tegen Anderlecht  op 6 mei een verbaal robbertje uitgevochten hebben met lijnrechter Patrick Plumes. De Bruggeling wou verhaal gaan halen bij Boucaut.

'Maar die lijnrechter hield me tegen. Hou je mond! Keer terug naar Moeskroen, petit con (vrij vertaald: klootzakje, nvdr.), zei hij tegen me. Ik geeft toe dat ik hem daarop een duw gegeven heb, maar ik ben gedegouteerd', zei Blondel over de bewuste fase.

'Dat betrokkene dient te beseffen dat hij zijn emoties moet kunnen beheersen,ook al werd de één of andere scheidsrechterlijke beslissing in het nadeel van zijn club genomen. Dergelijke houding is ontoelaatbaar en getuigt van weinig respect tegenover de arbitrage en de scheidsrechter in deze wedstrijd in het bijzonder', is het oordeel van het Sportcomité. 

Geen straf voor Hoefkens en Goreux

Blondels ploegmaat Carl Hoefkens krijgt geen schorsing voor de tackle op Jelle Vossen in de voorlaatste play-offmatch tegen Genk.

Reginal Goreux was de derde speler die dinsdag voor het Sportcomité verscheen. Hij zou Ryan Donk (Club Brugge) een duw hebben verkocht maar ging vrijuit. Blondel, Hoefkens en Goreux werden alle drie vervolgd op basis van tv-beelden.

Corrigeer