Engeland en Frankrijk naar kwartfinale na onterecht afgekeurd doelpunt van Oekraïne

Engeland en Frankrijk hebben zich als laatste landen geplaatst voor de kwartfinale op het Europees Kampioenschap voetbal. Engeland kegelde gastland Oekraïne uit het toernooi na een 1-0-overwinning. Frankrijk verloor met 2-0 van Zweden maar plaatst zich als tweede in Groep D.

Bekijk de gedetailleerde matchstatistieken op www.sportwereld.be/eurolive.

 Oekraïne moest winnen van Engeland om zich te kwalificeren voor de kwartfinale, maar kende geen meeval in zijn laatste groepswedstrijd. Engeland kwam vlak na de pauze met een gelukje op voorsprong toen Wayne Rooney, terug na twee speeldagen schorsing, kon profiteren van een mistasten Pjatov. Een gretig Oekraïne verdiende de gelijkmaker en scoorde die ook. Marko Devic werkte de bal via doelman Hart in doel, maar de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai keurde het doelpunt onterecht af omdat hij dacht de bal niet volledig in doel was beland. Oekraïne creëerde nog enkele mooie kansen, maar verlaat net als co-gastland Polen ontgoocheld het EK. Engeland neemt het in de kwartfinale op tegen Italië.

Frankrijk verliest maar plaatst zich toch

In de andere wedstrijd pakte een gretig Zweden zijn eerste overwinning op dit EK. De Scandinaviërs wonnen met 2-0 van Frankrijk, dat zich toch nog als tweede in de poule plaatst voor de kwartfinale. Zlatan Ibrahimovic lukte met een prachtige volley de 1-0 na 54 minuten, in blessuretijd maakte Larsson er nog 2-0 van.  Frankrijk neemt het in de kwartfinale op tegen Spanje.


Programma kwartfinales

Match 1 - 21 juni (Warschau/Pol):
Tsjechië - Portugal

Match 2 - 22 juni (Gdansk/Pol):
Duitsland - Griekenland

Match 3 - 23 juni (Donetsk/Oek):
Spanje - Frankrijk

Match 4 - 24 juni (Kiev/Oek):
Engeland - Italië

Later meer...

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1