Fanny Lecluyse heeft vizier op Londen gericht

Fanny Lecluyse heeft vizier op Londen gericht

Fanny Lecluyse Foto: Photo News

Fanny Lecluyse heeft na een tegenvallend EK de batterijen weer opgeladen. De 20-jarige schoolslagzwemster stoomt zich klaar voor haar eerste Olympische Spelen.

'Op 29 juli start ik op de 100m, drie dagen later volgt de 200m. Ik moet dus al twee dagen na de openingsceremonie aan de bak, maar toch wil ik die bijwonen', vertelde ze dinsdag in Moeskroen.

'Men zegt mij dat het een fantastische ervaring is. We moeten lang rechtop staan, maar ik denk dat ik daarna toch voldoende tijd zal hebben om te recupereren.'

Volgens haar coach heeft het EK in Debrecen, waar ze onder de verwachtingen bleef, geen sporen nagelaten. 'Ze was niet al te ontgoocheld want het EK was ook geen doel op zich. Wel hebben we beslist om de trainingen weer te variëren en niet enkel te focussen op de schoolslag. Die vorm van trainingen vermoeide haar te veel. Ze voelt zich nu weer goed op training en dat merk je ook aan haar tijden.'


Het doel in Londen blijft een halve finale op de 200m. 4Dat zou heel goed zijn. Voor een halve finale heeft ze 2:25 nodig. Een finale vraagt 2:24 en zou buitengewoon zijn. En eens ze in de finale staat, is alles mogelijk.4Het BR van Lecluyse bedraagt 2:25.92.

Corrigeer