Dirigent stopt met fanfare, maar gaat voluit met percussie

Fanfare De Herleving naar wereldkampioenschap

Fanfare De Herleving naar wereldkampioenschap

Dirigent Walter Van de Venne. Foto: jhp

Brussegem/Merchtem -

Walter Van de Venne stopt met dirigeren bij de Koninklijke Fanfare 'De Herleving' uit Brussegem maar gaat in 2013 met het percussie-ensemble uit Brussegem naar het Wereldkampioenschap in Kerkrade.

De Herleving uit Brussegem vaart vanaf september een andere koers. De fanfare zoekt een andere dirigent omdat Walter Van de Venne zich volop toespitst op het percussie-ensemble.

'Onze jeugdwerking is al vele jaren een sterk punt in onze vereniging’, bevestigt voorzitter David De Valck. ‘Bijgevolg trekken we vanaf september volop de kaart van de jeugd. Maar dirigent omdat Walter Van de Venne trekt naar het wereldkampioenschap met het Percussie-ensemble en dus zoeken we een vervanger.’

Trommelkorps

'Sinds 1991 is Walter dirigent bij de Koninklijke Fanfare De Herleving in Brussegem’, zegt bestuurslid Rozette Willems. ‘Hij hij heeft ook al 32 jaar de leiding over het trommelkorps dat hij opwerkte tot een volwaardig Percussie-ensemble. Walter behaalde vorig jaar met onze fanfare de titel 'Belgisch Kampioen' in tweede afdeling, alsook de titel van 'Belgisch kampioen' in de eerste afdeling met het percussie-ensemble.’

‘Daarnaast won hij met de Brass Band Ste Cecilia uit Leest het 'Vlaams Open Brass Band Kampioenschap' in Mechelen. Walter behaalde met al de korpsen die hij ooit dirigeerde vele nationale en internationale titels. Zijn ultieme droom is en blijft natuurlijk een titel halen op het wereldkampioenschap in Kerkrade. Zowel met het percussie-ensemble 'De Herleving' als met de Brass Band uit Leest gaat hij deze uitdaging aan. Daar zijn wij trots op', zegt Willems.

Walter Van de Venne is in de wolken. 'Naar Kerkrade gaan met twee verenigingen, is een droom voor mij die werkelijkheid wordt. We weten ook dat er in de schoot van de vereniging een goede jeugdwerking is, waarin veel energie moet worden gestoken. Geschikte muziekstukken bewerken, de nevenactiviteiten van de jeugd opvolgen, elk concert op een goed 'kampioenswaardig ' niveau uitvoeren, zou voor mij de komende twee jaar teveel worden. Daarom is het goed een nieuwe, jonge en gedreven dirigent te zoeken. Ik voel me nog steeds de 'vaderfiguur' van deze fanfare en zal de nieuwe dirigent zeker steunen', besluit Van de Venne.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio