Hevig onweer tegen vanavond

Hevig onweer tegen vanavond

Foto: Shutterstock

Vandaag krijgen we een tijdlang droog en zonniger weer met maxima rond 23 graden. In de loop van de namiddag zijn er echter buien in aantocht, en vooral later in de namiddag is het uitkijken voor hevig onweer. Vanuit Frankrijk komen er onweersbuien binnen en die zullen - aangesterkt door de warmte in ons land - lokaal, kort en krachtig uitpakken. Dat wil zeggen: onweer met hagel, felle windvlagen en lokaal veel neerslag.

Volg de actuele weersituatie op onze nieuwe weersite. En bekijk op de buienradar waar de onweerswolken zich momenteel bevinden.

Vanavond is het nog onweerachtig. Later op de nacht verschuift alles richting Nederland, en komen wij in brede opklaringen. Minima tussen 9 en 13 graden, en er staat een matige wind uit het zuid-zuidwesten, aan zee vrij krachtig.

Boven de Britse eilanden bevindt zich een depressie en die is de motor van dit wisselvallige weer. De ene storing na de andere komt over ons heen. De onweersbuien zorgen voor een koude douche en de volgende dagen halen we maar met moeite 20 graden, en wordt het wel droger.

Vrijdag meestal droog, al is een enkele bui altijd nog wel mogelijk. Maxima rond 18 graden, en vrij veel wind.

Zaterdag wat minder wind en opnieuw 18 graden. Vaak zonnig, maar ook nog altijd wolkenvelden.

Zondag wordt het zwaarbewolkt en dan kan het weer regenen. Later in de namiddag wordt het droger en halen we 18 graden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...