Fietser (12) zwaargewond bij ongeval

Fietser (12) zwaargewond bij ongeval

De auto schoof weg in de natte berm naast de weg en begon te slippen. Foto: ssj

Herne -

Een 12-jarige fietser is gisteren levensbedreigend gewond geraakt bij een ongeval in Herne.

De tiener uit Herne raakte zwaargewond bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. Het ongeval deed zich kort na 13 uur voor op de Rendries, een zijstraat van de Geraardsbergsesteenweg. Een jongen en een meisje, broer en zus, kwamen van school en reden met hun fiets naar huis. De bestuurster van een donkerkleurige Volkswagen probeerde de jonge fietsers voorbij te steken, maar kwam met de twee linkse wielen in de natte grasberm naast de weg terecht, waardoor de bestuurster de controle over haar wagen verloor. Het voertuig begon te slippen en schoof dwars over de weg, waardoor de fietsende jongen werd geraakt. De jongen viel en liep een hoofdwonde op. Zijn fiets werd onder de auto mee gesleurd tot in het aardappelveld.

Het slachtoffer was een tijd bewusteloos. Met de ziekenwagen werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politie was het slachtoffertje dan weer even bij bewustzijn. Wegens de ernst van het ongeval werd hij overgebracht naar het UZ in Jette voor verdere behandeling. Volgens de politie waren de verwondingen van de jongen gisteren nog ‘levensbedreigend'.

De zus van de aangereden jongen verkeerde in shock. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd, maar was ook zwaar onder de indruk van het ongeval.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio