CD&V Ternat kiest voor eigen kracht en nieuwkomers

CD&V Ternat kiest voor eigen kracht en nieuwkomers

CD&V Ternat staat klaar voor de verkiezingen. Foto: rds

TERNAT -

CD&V gaat in Ternat op eigen kracht naar de kiezer onder de noemer 'samen vooruit'. Naast de sterkhouders worden alvast ook de nieuwkomers gelanceerd.

Dat ondernemer Michel Vanderhasselt de nieuwe lijsttrekker wordt, was al bekend. Hij krijgt op de vierde plaats gezelschap van Angelo Van Wilderen (42), grote baas van Canon België en nieuwkomer in de lokale politiek. Andere nieuwe, maar bekende zelfstandigen op de lijst zijn Dirk De Roeck, mental coach en medebezieler van Den Bos Feest, en landbouwer-veeteler Rudy Bayens, die al enkele jaren plannen koestert voor een biogasinstallatie, maar daarbij botste op verzet van de LVB-meerdheid.

Bij de vrouwen wordt gemeenteraadslid Astrid Roeges op plaats twee uitgespeeld, gevolgd door Marieke Eylenbosch-Segers op vijf, gemeenteraadslid Oliva De Vidts op zes, Hilde Jans (Wambeek) op zeven, Betty De Geyndt op acht en nieuweling Ingrid Vankelecom op negen. Gemeenteraadsleden en gevestigde CD&V-waarden Gunter Desmet en Roland De Feyter staan respectievelijk op drie en de lijstduwersplaats. Zoon en lokaal voorzitter Geert De Feyter staat voorlaatste. Gewezen gemeenteraadslid Pierre Coffé komt opnieuw op.

Vrouwen

Ook drie nieuwe vrouwen treden voor het voetlicht: Juliette De Kinder, actief in de parochie Sint-Gertrudis, de 21-jarige Dorien Strens en Caty Meulemans.

De partij lanceert de campagnewebsite www.samenvooruit.be, waar de inwoners hun bekommernissen en suggesties kwijt kunnen.

Het programma wordt opgebouwd rond tien thema's, waarbij de focus ligt bij een fietsroutenetwerk, camerabewaking, de herinvoering van de geboortepremie en een renovatie van het gemeentelijk zwembad. CD&V wil ook de bedrijfsoppervlaktebelasting specifiek aanwenden voor projecten die de bedrijvenzone en de publieke ruimte ten goede komen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio