Ook aanpasbare woningen voor rolstoelgebruikers

Scherpe prijzen voor flats aan Bargiekaai

Scherpe prijzen voor flats aan Bargiekaai

Aantrekkelijk wonen in een betaalbaar appartement. Foto: if

Gent -

Met tweeslaapkamer-appartementen voor 190.000 euro aan de Bargiekaai lanceren projectontwikkelaar Immpact en het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf AG SOB woningen voor scherpe prijzen op de Gentse markt. De appartementen worden duurzaam gebouwd en ze passen in een beleid dat betaalbaar wonen promoot. Van de negentien aanpasbare woningen zijn er tien bescheiden aanpasbare appartementen.

‘Het was daar een vuil hoekje, dit is een unieke kans om wonen bij het water te realiseren, duurzaam en aanpasbaar te bouwen. Een aanpasbare woning groeit mee met de bewoners en kan door enige kleine ingrepen rolstoeltoegankelijk worden gemaakt', zegt schepen Tom Balthazar (SP.A), schepen van Stadsontwikkeling. ‘Met het OCMW wil de stad een voortrekkersrol spelen in het bouwen van aanpasbare woningen.'

Projectontwikkelaar Immpact uit Antwerpen waagde zich voor het eerst op de Gentse markt met het project Wings op The Loop, naast Ikea. Daar verrezen 117appartementen, met verkoopprijzen van 96.500 tot 195.000 euro, flink onder de gemiddelde prijs in Gent. In zes maand waren ze verkocht.

‘We worden de Colruyt onder de projectontwikkelaars genoemd', zegt ceo Philippe Janssens. Voor dit project gaat Immpact een publiek-private samenwerking aan met het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf. De projectontwikkelaar werkt opnieuw samen met architectenbureau Abscis. Lieven Louwyck van architectenbureau Abscis zegt dat het om doorzonappartementen gaat, met inpandige terrassen, zicht op het water (Brugse Vaart) en een ondergrondse parkeergarage.

Tien flats zijn bestemd voor gezinnen met een gemiddeld inkomen voor prijzen die 10tot 15 procent onder de marktprijs zitten. Ze worden verkocht aan personen die nog geen eigenaar zijn. Het gezamenlijk netto belastbaar inkomen mag niet hoger zijn dan 56.688 euro en de kopers moeten er tien jaar blijven wonen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio