Klokkenluider Delvaux op N-VA-lijst

HASSELT -

Een van de klokkenluiders in de affaire Hazodi, Serge Delvaux, zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen opkomen voor de N-VA in Hasselt. Dat is bekendgemaakt tijdens een partijcongres. Delvaux was een van de vier klokkenluiders die verschillende zaken aan het licht brachten over de werking binnen de politiezone Hazodi. Hij werkt ondertussen niet meer voor de politiezone Hazodi, maar stapte over naar Antwerpen.

Delvaux ziet dit niet als wraak op burgemeester Hilde Claes (SP.A), maar wil gewoon meewerken aan het beleid en iets terugdoen voor de N-VA, die wel naar hem geluisterd heeft tijdens de affaire.

Zoals verwacht wordt Steven Vandeput de lijsttrekker van N-VA Hasselt. ‘Wij gaan met vijf speerpunten naar de gemeenteraadsverkiezingen’, zegt Vandeput. ‘Zo willen we onder meer dat de infrastructuur voor voetgangers en fietsers wordt verbeterd en dat er echte inspraak komt via adviesraden. De voorbije jaren was er te weinig oppositie en werden er te weinig kritische vragen gesteld. We zijn dan ook voorstander van een slanker bestuur.’

Lijsttrekker Steven Vandeput is blij met de versterking van Delvaux, maar benadrukt dat de N-VA in Hasselt daarom niet de partij van de klokkenluiders is. Delvaux was ook al eerder lid van de partij.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio