Rechter veegt argumenten buurman van tafel

Kort geding houdt festival niet tegen

Kort geding houdt festival niet tegen

De organisatoren vrezen dat de klacht van Pieter Bijnen een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt. Foto: ram

Hoogstraten -

Zaterdag vindt de zesde editie van Live@demolen plaats. Even zag het ernaar uit dat de twee optredens niet zouden plaatsvinden omdat een buurtbewoner een kortgeding had aangespannen, maar de rechter verklaarde dat ongegrond.

De locatie van Live@demolen is in weide de Laermolen in de Molenstraat. In de directe omgeving staan niet veel huizen die overlast kunnen hebben zaterdagavond. Toch heeft Pieter Bijnen, de bewoner van het Withof, de organisatoren van Live@demolen voor het tweede opeenvolgende jaar gedagvaard. Net als vorig jaar heeft de rechter hem ongelijk gegeven.

‘Waarschijnlijk is dit iets waar we elk jaar rekening mee moeten gaan houden', zegt mede-organisator Jan Vermeiren. ‘Volgens Bijnen liggen zowel het domein Withof als de gronden waar onze tent en parking zijn in stiltegebied. Dat zal misschien enkele honderden jaren geleden zo geweest zijn, maar het park rond het Withof is nu parkgebied en onze tent staat in landbouwgebied. In zijn vordering wordt ook beweerd dat we niet over de nodige vergunningen beschikken, maar die zijn allemaal door het stadsbestuur afgeleverd.'

Week voordien

Jan Vermeiren vindt het jammer dat al dan niet bewust tot een week op voorhand wordt gewacht om een kortgeding aan te spannen. Dat zorgde, ondanks het vertrouwen in een goede afloop, toch voor wat nervositeit bij de organisatie. ‘Sinds begin dit jaar weet Bijnen al dat eind juni Live@demolen georganiseerd wordt. Toch wacht hij tot enkele dagen voordien. Vorig jaar wist ik pas op vrijdagmiddag dat er geen enkel probleem was om zaterdag de optredens te laten plaatsvinden. Het weekend voor Live@demolen vindt altijd een motortreffen plaats aan de Laermolen. Ook dat probeert hij tegen te houden, maar elke keer moet de rechter zijn klacht volledig afwijzen.'

Intussen zijn de voorbereidingen voor zaterdag volop bezig. ‘We hebben het podium dit jaar zo geplaatst dat de muziek niet naar de richting van het Withof gaat en de parking ligt ook verder van het Withof. Er zijn al verschillende mails toegekomen van mensen die vragen of het zaterdag doorgaat.

Pieter Bijnen wenste niet via de telefoon te reageren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio