WAG-EK. Dit zijn de kwartfinales

WAG-EK. Dit zijn de kwartfinales

Foto: Imageglobe

Ook op het EK van de WAG's, georganiseerd door onze website, zijn de kwartfinalisten bekend. Denemarken, Zweden en Kroatië mogen dan al uitgeschakeld zijn op Euro 2012, de spelersvrouwen schopten het wel tot in de kwartfinale.

 Enkel Portugal, aangevoerd door mevrouw Ronaldo, slaagde erin om zijn poule met drie overwinningen af te sluiten. In de andere drie groepen eindigden minstens twee landen met zes punten op de plaatsen één en twee. Het totaal aantal stemmen in de drie confrontaties gaf uiteindelijk de doorslag wie groepswinnaar of tweede werd. In Groep D viel de meeste spanning te beleven. Zweden, Frankrijk en Oekraïne behaalden elk zes punten, maar het gastland viel in extremis af omdat het 2000 stemmen minder kreeg dan Frankrijk.

Opvallend: Engeland, toch het land van oorsprong van de term 'WAG', is samen met Duitsland het enige land dat geen enkel punt winst te scoren op het EK voor spelersvrouwen. Bekijk het eindklassement van de poulefase op onze overzichtspagina

Vanaf donderdag kan u uw favoriete WAG-land naar de halve finale stemmen. Tsjechië en Denemarken trappen dan de eerste kwartfinale op gang.

Overzicht kwartfinales WAG-EK

Donderdag: Tsjechië - Denemarken
Vrijdag: Portugal - Griekenland
Zaterdag: Spanje - Frankrijk
Zondag: Zweden - Kroatië
 

 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1