Vincent Kompany geeft UEFA flinke veeg uit de pan over racisme

Vincent Kompany geeft UEFA flinke veeg uit de pan over racisme

Kompany Foto: BELGA

Vincent Kompany geniet momenteel van zijn vakantie in New York, maar dat belet de Rode Duivel niet om Euro 2012 op de voet te volgen. Kompany reageerde vanuit de Verenigde Staten erg verbouwereerd op sommige beslissingen van de Europese voetbalbond.

De aanvoerder van Manchester City nam vooral de boete van 80.000 euro die de UEFA oplegde aan de de Kroatische voetbalbond voor het racisme van zijn fans op het EK op de korrel. Een dag eerder had immers de Deen Nicklas Bendtner een zwaardere boete van 100.000 euro opgelegd gekregen omdat hij een reclameopschrift op zijn onderbroek had getoond.

'Racistische gezangen: 80.000 euro boete. Commerciële stunt: 100.000 euro boete. De UEFA zou beter de volgorde van hun prioriteiten aanpassen, niet?', twitterde Kompany. 'Je vindt het als sponsor toch belangrijker om niet met racisme geassocieerd te worden, dan een beetje schade te lijden door commercieel opportunisme? Platini laat zich soms betrappen op onhandige opmerkingen en wat dan te zeggen over meneer Blatter? Ik wil niet zeggen dat ze hun job slecht doen, maar...', geeft Kompany de bazen van de UEFA en de FIFA een veeg uit de pan.

Kompany,  die op twitter bijna 400.000 volgers heeft, kreeg wereldwijd meteen héél wat positieve reacties op zijn commentaren. 'Ik heb er met veel mensen over gesproken. Dit toont aan dat die enkele racistische idioten op het EK en elders flink in de minderheid zijn.'

 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1