Politie pakt ook vierde Franse minderjarige op

Na een uitgebreide zoekactie is de politie erin geslaagd ook de vierde inzittende op te pakken van de wagen die woensdagochtend vanuit Roubaix achtervolgd werd tot in Groot-Bijgaarden. Dat bevestigt het Brusselse parket.

Net als de drie andere opgepakte verdachten gaat het om een minderjarige uit de omgeving van Roubaix. De Belgische en Franse autoriteiten overleggen nu over de overdracht van de vier aan het Franse gerecht.

De vier minderjarigen waren woensdagochtend in Roubaix opgemerkt terwijl ze rondreden in een Renault Mégane. Toen de Franse politie de wagen wilde controleren, ging die er aan hoge snelheid vandoor.

De wagen met vier personen scheurde de E17 op richting België. Er volgde een wilde achtervolging die tot over de Belgische grens reikte. Daar riep de Franse politie de hulp in van de Belgische collega's. 

In Gent probeerde de wagen de politie af te schudden, door eerst de afrit Gent-Centrum te nemen en vervolgens rechtsomkeer te maken op de E17 richting Kortrijk. Ter hoogte van de verkeerswisselaar Zwijnaarde nam de wagen de E40 richting Brussel.

Klapband

Op de E40 ter hoogte van Groot-Bijgaarden kreeg de vluchtwagen een klapband en moest stoppen. De wagen bleef aanvankelijk verderrijden maar moest uiteindelijk stoppen op de pechstrook.

Twee inzittenden werden ter plekke opgepakt, terwijl twee anderen er te voet vandoor gingen. Eén van hen werd korte tijd nadien ook opgepakt  na een grootscheepse zoekactie, waarbij onder meer een helikopter werd ingezet. Kort voor de middag rekende de politie ook de vierde vluchter in.

Het gaat om vier minderjarigen, van wie de jongste amper 15 jaar is en de bestuurder van de vluchtwagen was. In hun wagen lag inbrekersmateriaal, waaronder koevoeten en handschoenen. 

De drie staan in Frankrijk bekend voor verschillende misdrijven. Mogelijks komen ze in aanmerking voor inbraken in Roubaix of de grensstreek, maar dat moet uit verder onderzoek blijken.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S