Turtelboom wil meer geld voor Justitie

Turtelboom wil meer geld voor Justitie

Foto: Photo News

Justitieminister Annemie Turtelboom wil dat de regering creatief genoeg wordt om voldoende middelen vrij te kunnen maken voor meer politieagenten en een betere strafuitvoering.

Turtelboom (Open VLD) wil een betere strafuitvoering kunnen garanderen en meer geld om het aantal politieagenten in gemeenten op te trekken. Daar moet de federale regering voldoende geld voor vrijmaken. Dat zei ze woensdagochtend op Bel RTL.

Turtelboom zei ook het initiatief van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) te steunen. Die zal het kernkabinet 12 miljoen euro vragen om tegen 2013 Brussel met 300 bijkomende agenten uit te rusten.

'Ik ga dit voorstel steunen want het komt tegemoet aan een vraag van de burgemeesters', aldus Turtelboom. 'Zij vroegen ook dat de uitgesproken straffen meer uitgevoerd zouden worden. Daarvoor moet dus eveneens geld gevonden worden.'

Turtelboom vindt dat een goed functionerend Justitiedepartement niet alleen de burgers ten goede komt, maar ook de regering. 'En het brengt geld in het laatje.'

Turtelboom ging ook in op het wetsontwerp van Milquet op privémilities te verbieden. De minister van Justitie wil dat het debat daarover in het parlement gevoerd wordt.
 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees