Spaarboekje wordt eenvoudiger

Spaarboekje wordt eenvoudiger

Foto: an

De bevoegde federale ministers zitten vrijdag samen met de financiële sector en de toezichthouder, om te komen tot een vereenvoudiging van de gereglementeerde spaarrekening. Dat schrijft Le Soir woensdag. Zo willen ze de storting van de getrouwheidspremie versnellen.

Doel van het overleg tussen de Belgische federatie van de financiële sector (Febelfin), de financiële toezichthouder (FSMA), minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) en minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A), is een betere transparantie voor de consument zonder te grote fluctuaties te veroorzaken en instabiliteit in de deposito's van de banken.

Een voorstel dat op tafel ligt is de versnelling en de uniformisering van de storting van de getrouwheidspremie. De banken gaan er in principe mee akkoord hun getrouwheidspremies op vaste data te storten. Maar om dit punt te bekrachtigen moeten de partners rond de tafel het eens zijn over alles.

Er blijven nog meerdere punten op te lossen: over de overgangsperiode, de methode van de berekening van de premie en over aanbiedingen onder voorwaarden. Michel Vermaerke, de afgevaardigd bestuurder van Febelin, denkt echter dat een akkoord mogelijk moet zijn 'voor het begin van de parlementaire vakantie, of voor einde juli'.

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees