Parket vervolgt Anderlecht en Verschueren voor valsheid in geschrifte

Parket vervolgt Anderlecht en Verschueren voor valsheid in geschrifte

Foto: photonews

Het parket van Luik wil Anderlecht, ex-manager Michel Verschueren en de oud-spelers Ivica Mornar en spelersmakelaar Jurica Selak doorverwijzen naar de correctionele rechtbank wegens valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Zij riskeren tot vijf jaar cel en een boete tot 10.000 euro. Dat schrijft vandaag de krant Le Soir.

De verwijzing komt er in een zaak van verdachte transfers die al in 2004 werd geopend door het Luikse gerecht in een onderzoek naar witwasserij bij de redding van Standard Luik eind jaren negentig.

 De onderzoeksrechter beschuldigde in eerste instantie alleen makelaar Djuro Sorgic en voormalig directeur-generaal van Standard Alphonse Constantin. Maar het parket dat begin juni zijn onderzoek afrondde, gaat verder en vindt dat er voldoende bewijzen zijn om ook Anderlecht, ex-manager Verschueren en Mornar naar de correctionele rechtbank te verwijzen.

Anderlecht wordt ervan beschuldigd via de schijnvennootschap Concordia Investments in Luxemburg geld te hebben betaald aan Mornar, om het officiële loon te beperken en minder sociale bijdragen te moeten betalen.

Fictieve factuur

Volgens de onderzoekers zou Concordia Investments een fictieve factuur hebben uitgeschreven van 250.000 euro die door Anderlecht werd betaald. Bijna 155.000 euro zou doorgestort zijn op een Oostenrijkse rekening van Mornar en ongeveer 75.000 euro aan Jurica Selak, 10.000 euro aan een tussenpersoon en 7.500 euro aan de boekhouder die de Luxemburgse firma runde. Allen ontkennen dat ze dat geld hebben ontvangen.

Het was Michel Verschueren zelf die de transfer van Mornar regelde met Djuro Sorgic, de officiële vertegenwoordiger van de speler.
‘Toen Michel Verschueren de overeenkomst met Concoardia tekende, had hij kunnen vermoeden dat het geld zou terugkeren in de zakken van Mornar’, zei Sorgic afgelopen december tegen de krant Le Soir.

Michel Verschueren zelf wenst geen commentaar te geven op de zaak.

 

Corrigeer