'Tchite heeft akkoord met Club Brugge'

Memé Tchite heeft een akkoord met Club Brugge. Standard en Club Brugge moeten het wel nog eens geraken over de transfer, Standard betwist de clausule in het contract waarmee Meme Tchite kan opstappen. Vooral trainer Georges Leekens zou aangedrongen hebben op de komst van Tchite naar Brugge, schrijft de krant DH op zijn website.

Het is een rare wending in het transferverhaal van Tchite want tot voor enkele dagen leek hij nog op weg naar Al Ain in de Arabische Emiraten. Die club was bereid de grote afkoopsom te betalen die in januari in het contract van Tchite was opgenomen.

Toen de Brugse trainer Georges Leekens vernam dat de 28-jarige aanvaller een afkoopsom had staan in zijn contract, signaleerde hij de mogelijkheid om Tchite aan te trekken direct aan het Brugse bestuur. Hen overtuigen hoefde niet echt want een jaar geleden probeerde Club Brugge de aanvaller al binnen te halen, toen tevergeefs.

Leekens is fan

Leekens zelf is een enorme fan van Tchite. Zon was hij één van de weinigen in de Belgische Voetbalbond om Tchite te blijven steunen in zijn juridische strijd voor de Belgische nationaliteit om zo voor de Rode Duivels te kunnen spelen.

Tchite aarzelde bij het voorstel van Club Brugge aangezien hij weet dat die transfer niet in goede aarde zal vallen bij de supporters van Standard. Die zien hem niet graag vertrekken en al zeker niet naar een concurrent.

Bovendien kon het salarisvoorstel van Brugge niet tippen aan wat Tchite zou verdienen bij Al Ain. Wel zou het loon bij Brugge in dezelfde orde liggen als wat eerder Frankfurt bood en een heel stuk hoger liggen dan wat hij bij Standard verdient. Na een analyse van beide voorstellen heeft hij zijn vertegenwoordigers toch groen licht gegeven om te onderhandelen met Club Brugge.

Basisspeler

Tchite was vooral gecharmeerd door het feit dat hij echt gegeerd is door trainer Georges Leekens en dus een goede kans maakt om als basisspeler aan het seizoen te kunnen beginnen. Bovendien ziet hij dat het Brugse bestuur niet aarzelt om veel geld uit te trekken om een sterke kern uit te bouwen.

Club Brugge speelt mee voor de titel en niet alleen voor een plaats in de top drie en de Europa League. En dat in tegenstelling tot Standard dat volgens hem komend seizoen nog geen titelkandidaat is.
Daarnaast hoopt Tchite nog steeds om tot Belg genaturaliseerd te worden en die mogelijkheid is groter als hij in Brugge voetbalt en dat niet alleen omwille van Georges Leekens.

Al die argumenten hebben Tchite overtuigd om het voorstel van Club Brugge te aanvaarden. Nu moeten beide ploegen nog tot een overeenkomst komen. Deze morgen liet Standard alvast aan Club Brugge weten dat de ploeg de afkoopsom in het contract betwist. Zijn makelaar heeft contact opgenomen met de advocaat die in het ebzit is van het contract en het addendum van januari.

Zijn advocaat neemt de komende uren contact op met het bestuur van Standard, maar voor Tchite zelf staat het vast dat hij de Rouches verlaat.

Interesse

Vincent Mannaert, de algemeen manager van Club Brugge wil nog niets bevestigen : 'Ik ben niet op de hoogte van het feit dat er een akkoord is met Tchite zoals sommige media schrijven. En als algemeen manager zou ik dat moeten weten. Maar ik zal niet verbergen dat Tchite ons interesseert, maar dat was vorig jaar ook al het geval. Zoals elke goede speler volgen we Tchite. Maar er is nog niets getekend.'
 

Corrigeer