Werknemers Photovoltech in Tienen weer aan het werk

Werknemers Photovoltech in Tienen weer aan het werk

Photyovoltech in Tienen Foto: Zontech

Bij zonnecelproducent Photovoltech in Tienen zijn de werknemers woensdagochtend weer aan de slag gegaan. Ze legden maandag het werk neer na een aankondiging van de directie dat ze het bedrijf wil sluiten. Er werd hierbij verwezen naar de oplopende verliezen en het ontbreken van perspectief op verbetering. Bij Photovoltech werken 267 mensen.

"Ik kan niet garanderen dat er opnieuw voor 100 procent geproduceerd wordt, maar de werkhervatting is volledig", zegt vakbondssecretaris Georges Jacquemin (ACV).

Hij verwacht niet dat er nog een witte ridder zal opduiken met een industrieel plan om het bedrijf voort te zetten. 'Ook de werknemers verwachten zo snel mogelijk een sociaal plan.'

Directie en vakbonden hadden dinsdag een eerste vergadering in het kader van de informatie- en consultatieprocedure van de wet-Renault. Op basis van de geboden informatie, meent Jacquemin dat er nog weinig hoop is op redding van Photovoltech.
 
'Mogelijk zal de consultatiefase volgende week al afgerond kunnen worden. Het lijkt me van vakbondskant echt onmogelijk om een zinnig alternatief op tafel te leggen zoals afslanking, diversificatie of verkoop, omdat het bedrijf die pistes al maandenlang voldoende onderzocht heeft. De marktomstandigheden laten het niet toe', zegt de ACV-secretaris.
Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees