Het topelftal van de EK-verliezers

Het topelftal van de EK-verliezers

Zlatan Ibrahimovc Foto: AFP

De eerste ronde is voorbij en een eerste selectie is gemaakt. Doordat enkele toplanden verrassend al hun valiezen moesten maken, zullen we al enkele sterspelers moeten missen. Wij stelden een topelftal van de EK-verliezers samen, bekijk hier onze selectie bij een 3-4-3 opstelling:

Doelman: Tyton

Przemyslaw Tyton viel verdienstelijk in tijdens de eerste EK-wedstrijd van Polen omdat eerste doelman Szczesny met een rode kaart moest vertrekken. Hij stopte onder meer een strafschop, mocht blijven staan en keepte sterk tegen Rusland en Tsjechië.

Verdedigers: St Ledger - Wasilewski - Srna

Sean St Ledger zorgde voor het enige Ierse doelpunt op dit EK, waardoor de indrukwekkende fans toch één keer met reden konden juichen. Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski speelde een sterk tornooi in de defensie bij Polen en Darijo Srna maakte indruk als aanvallende linkerflankverdediger bij Kroatië.


Middenvelders: Arshavin - Modric - Zimling - Sneijder

Wesley Sneijder kon zijn WK-vorm niet evenaren maar hoorde bij de tegenvallende Nederlanders wel steeds tot de uitblinkers met enkele geniale passes. Andrei Arshavin bewees in de openingwedstrijd dat hij zijn Rusland kon laten swingen. Met ook de Kroatische spelverdeler Luka Modric erbij verdient Club Brugge-speler Niki Zimling tenslotte hier zijn plaats om voor het evenwicht te zorgen, iets waar hij bij Denemarken met verve in slaagde.

Aanvallers: Shevchenko - Ibrahimovic - Dzagoev

De Zweed Zlatan Ibrahimovic bewees een voorhoede op zijn eentje te kunnen vormen. Met de Oekraïense veteraan en publiekslieveling Andrei Shevchenko en de Russische topscorer Alan Dzagoev aan zijn zijde staat deze voorhoede garant voor doelpunten.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Meest Gelezen Sport

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1