Man gijzelt vier mensen in bank in Toulouse

Gijzeling in Toulouse afgelopen

Een man die zich uitgeeft als lid van het terreurnetwerk Al-Qaeda, heeft woensdag vier mensen gegijzeld in een bank in de Franse stad Toulouse. Na iets meer dan 6 uur maakte de politie een einde aan de gijzeling. De dader zei te handelen "uit religieuze overwegingen".

De gijzeling begon omstreeks 11.00 uur bij een filiaal van de CIC-bank in het centrum van de stad.  De man zou een schot afgevuurd hebben en vervolgens vier mensen gegijzeld hebben, onder wie de directeur van de bank.

Omstreeks half drie werd één persoon vrijgelaten. Om vier uur werd een tweede gijzelaar vrijgelaten. Terwijl er gesprekken aan de gang waren om ook de twee andere gijzelaars vrij te krijgen vielen speciale eenheden van de politie de bank binnen.

Bij de inval raakte de gijzelnemer lichtgewond. Hij zou in gesprekken met de politie verklaard hebben te handelen "uit religieuze overwegingen".

De bank bevindt zich amper enkele honderden meters van het appartement van Mohammed Merah. Een school in de omgeving werd ontruimd. De omgeving van de bank werd hermetisch afgesloten.

 

Mohammed Merah

In maart dit jaar werd in Toulouse Mohammed Merah door de politie neergeschoten tijdens de bestorming van zijn huis. De 23-jarige Merah zaaide enkele weken terreur in de buurt rond Toulouse.

Zo schoot hij bij een joodse school in Toulouse drie kinderen en een godsdienstleraar neer. Daarvoor had hij op 11 en 15 maart in Toulouse en Montauban drie soldaten gedood. Hij beschouwde zichzelf als een moedjahedien (strijder van God) en verklaarde een aanhanger te zijn van het terreurnetwerk Al-Qaeda. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees