Frans Al Qaedalid opgepakt in Pakistan

In Pakistan is een Fransman gearresteerd die een actieve rol zou spelen binnen Al Qaeda. Dat hebben bronnen bij de Pakistaanse veiligheidstroepen vandaag gezegd.

De Fransman, Naamen Meziche, werd opgepakt bij een operatie die werd uitgevoerd in de aan Iran grenzende regio Baluchistan, zo werd gezegd. Het is niet duidelijk wanneer dit was.

In de westerse pers is Meziche eerder omschreven als een lid van Al Qaeda dat bij de uitvoering van acties betrokken was. Hij zou banden hebben met jihadistische groepen in Europa en in Pakistan of Iran hebben gewoond.

Volgens de bronnen werkte Meziche nauw samen met Younis al-Mauritani, die september vorig jaar werd gearresteerd, eveneens in Baluchistan. Deze Al-Mauritani zou aanslagen in Europa hebben voorbereid. Pakistan arresteerde hem in samenwerking met de CIA. Het is niet bekend waar Al-Mauritani wordt vastgehouden.

CNN en de Wall Street Journal hebben gemeld dat Meziche bevriend was met Mohammed Atta, piloot van een van de twee vliegtuigen die zich op 11 september 2001 in het World Trade Center in New York boorden. Meziche zou niet direct betrokken zijn geweest bij de aanslagen van 11 september. Hij wordt momenteel verhoord door de Pakistaanse inlichtingendienst.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees