Mode

Expo Christian Louboutin breekt records

Expo Christian Louboutin breekt records

Foto: REUTERS

Sinds de opening op 1 mei kreeg het Design Museum in Londen al 38.000 bezoekers over de vloer voor de expositie van schoenenontwerper Christian Louboutin. Dat is een gemiddelde van 910 bezoekers per dag, een recordaantal voor het museum.

De Franse ontwerper Christian Louboutin heeft in het Londense Design Museum meer dan 200 van zijn mooiste kunstwerkjes uitgestald, van zijn eerste ontwerpen uit het begin van de jaren negentig tot de fetisj-geïnspireerde schoenen uit 2007, het resultaat van een samenwerking met regisseur David Lynch. De tentoonstelling is onderdeel van de viering van Louboutins 20-jarig jubileum.

De expo loopt nog tot en met 9 juli, maar om de drukte wat tegemoet te komen, heeft het museum besloten om de expo op een aantal dagen wat langer open te houden.

De curator van de expo, Donna Loveday, is bijzonder opgetogen met de opkomst, maar niet zo verrast. 'Met hun onmiddellijk herkenbare rode zolen, zijn de schoenen van Christian Louboutin een belangrijk deel van het modelandschap geworden.'

Christian Louboutin zelf vindt het leuk om zijn 'kindjes' voor de eerste keer allemaal samen te zien. 'Voor mij is het niet alleen een volledige schoenencollectie, maar ook een enorme collectie souvenirs, kostbare momenten, en slechts zelden spijt.'

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees