FIFA-voorzitter Joseph Blatter vindt doellijntechnologie een noodzaak'

FIFA-voorzitter Joseph Blatter vindt doellijntechnologie een noodzaak'

Foto: REUTERS

Volgens Joseph Blatter is doellijntechnologie in het voetbal 'een noodzaak'. Daarmee reageerde de voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA op een nieuwe scheidsrechterlijke fout, waarbij dinsdagavond een geldig doelpunt van Oekraïne tijdens het EK-duel tegen Engeland niet werd toegekend.

In de 62ste minuut van het cruciale duel in groep D was het schot van Marko Devic al over de doellijn, toen John Terry het leer wegtrapte. De doellijnrechter stond perfect geplaatst, maar gaf de goal niet. "Na de wedstrijd van gisteren is doellijntechnologie niet langer een mogelijkheid, maar een noodzaak", tweette Blatter.

De Zwitser heeft als hoofd van de Wereldvoetbalbond lange tijd de boot afgehouden wat technologische hulpmiddelen betreft, maar dat is door verschillende blunders niet langer vol te houden.

De fout van dinsdag doet immers sterk denken aan die in de achtste finale op de Wereldbeker 2010 in Zuid-Afrika tussen Duitsland en Engeland. Bij een 2-1 achterstand werd toen de gelijkmaker van Frank Lampard afgekeurd, hoewel het leer volledig achter de doellijn was geweest. Net om een herhaling daarvan te voorkomen, introduceerde de UEFA op deze EK-eindronde de doellijnrechters.

Enkele dagen na de EK-finale in Kiev zal de International Football Association Board, die bevoegd is voor de spelregels in het voetbal, beslissen over het al dan niet gebruiken van videobeelden tijdens wedstrijden. De vergadering gaat door op 5 juli in Zwitserland. De voorbije maanden werden er twee verschillende technologieën getest.

 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1