Del Bosque: 'Mogen Frankrijk niet onderschatten zoals in 2006'

Del Bosque: 'Mogen Frankrijk niet onderschatten zoals in 2006'

Foto: EPA

Vicente Del Bosque wil niet dat zijn spelers te zelfzeker beginnen aan hun EK-kwartfinale tegen Frankrijk. De Spaanse bondscoach herinnert daarom aan de achtste finale op het WK 2006, toen La Roja voor het duel tegen Les Blues al te zegezeker was.

'Op het WK zes jaar geleden in Duitsland hebben we de oude Fransen danig onderschat. Het is typisch Spaans om geen aandacht te schenken aan de tegenstander', verklaarde Del Bosque woensdag op de Spaanse radiozender Onda Cero.
 

Voor aanvang van het WK-duel in 2006 kopten de Spaanse kranten dat hun jonge ploeg die Fransen wel 'op pensioen' zou sturen, maar Zinedine Zidane en zijn ploegmaats haalden het met 3-1.

Del Bosque wil zijn tegenstander nu duidelijk niet onderschatten, en noemt Frankrijk de zwaarste opponent die het kon treffen uit een groep met ook Engeland, Zweden en Oekraïne. 'Frankrijk heeft alle ingrediënten van een goede ploeg. Ze hebben technisch heel sterke spelers en spelen goed georganiseerd. Benzema is in vorm en achter hem staan drie uitstekende spelers', analyseerde de Spanjaard. 'Ik denk dat ze zoals ons zullen spelen. Ze hebben geen complexen.'

Over het elftal dat hij zaterdag in Donetsk op de mat zal brengen, wou Del Bosque nog niet veel lossen. De bondscoach van de titelverdediger liet enkel weten dat hij zijn ploeg niet sterk zal wijzigen in vergelijking met de groepsmatchen.

 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1