Mark van Bommel wil plaats in Oranje 'graag afstaan' aan jong talent

Mark van Bommel wil plaats in Oranje 'graag afstaan' aan jong talent

Foto: EPA

Het lijkt erop dat Mark van Bommel met het EK zijn laatste grote toernooi als Nederlands international heeft gespeeld. De middenvelder wil zijn plaats in het Nederlands elftal graag afstaan aan talentvolle, jonge spelers.

Dat zegt de 35-jarige international, met 79 interlands achter zijn naam, woensdag op de speciale website van Oranje.

Zelf opstappen bij Nederland doet de middenvelder, die komend seizoen voor PSV speelt, evenwel niet. 'Dat wil ik niet. Wellicht komt er een moment dat de bondscoach in de toekomst door omstandigheden alsnog een beroep op mij wil of moet doen. Dan wil ik er zijn. Maar de tijd is rijp voor talentvolle, jonge spelers. Die zijn er en moeten zich nu op het allerhoogste niveau ontwikkelen', verduidelijkt hij.

Van Bommel fungeerde deze maand tijdens het EK in Polen en Oekraïne nog als aanvoerder van het Nederlands elftal. Dat was de schoonzoon van bondscoach Bert van Marwijk ook twee jaar eerder bij het WK in Zuid-Afrika, toen Oranje de finale haalde.

'Het Nederlands elftal is mij altijd dierbaar geweest', besloot Van Bommel, die zondag in de laatste EK-groepswedstrijd tegen Portugal (1-2) wel op de bank bleef.

Nederland sneuvelde op het EK roemloos in de groepsfase. Het verloor in groep B drie keer en werd laatste met 0 punten, na groepswinnaar Duitsland (9), Portugal (6) en Denemarken (3).

 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Meest Gelezen Sport

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1