Ook Andrey Voronin stopt bij Oekraïne

Ook Andrey Voronin stopt bij Oekraïne

Foto: AFP

Na Andriy Shevchenko zet nog een andere Oekraïense international een punt achter zijn carrière bij de nationale ploeg. Aanvaller Andrey Voronin speelde vorige vrijdag met het EK-duel tegen Frankrijk (0-2 verlies) zijn laatste interland.

'Ik had die beslissing al eerder genomen', verklaarde de 32-jarige speler van het Russische Dynamo Moskou woensdag op de website sport.ua. 'Ik wil me op mijn carrière bij mijn club concentreren. Ik ben niet meer van de jongste en kan beide rollen niet meer combineren', lichtte hij zijn beslissing toe.

Oekraïne werd dinsdag in Donetsk uitgeschakeld na 1-0 verlies tegen Engeland. Het gastland eindigde daardoor als derde in groep D met drie punten, na groepswinnaar Engeland en Frankrijk. Voronin kwam in het duel tegen de Three Lions niet van de bank, maar speelde wel in de eerste twee groepsduels tegen Zweden en Frankrijk.

Andriy Shevchenko (35) mocht invallen tegen de Engelsen en kondigde na de match aan dat hij stopt als international. Hij wil nog één vriendschappelijke interland spelen om afscheid te nemen van de Oekraïense supporters.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1