Roger Federer op zoek naar zevende overwinning op Wimbledon

Roger Federer op zoek naar zevende overwinning op Wimbledon

* Foto: AFP

Tussen 2003 en 2007 was Roger Federer onklopbaar op het heilige gras van Wimbledon. Met ook een zege in 2009 staat zijn teller voorlopig op zes, ééntje minder dan Pete Sampras. Vanaf volgende week doet de Zwitser een gooi naar een zevende overwinning in Londen.

De voorbije twee jaar ging Federer er telkens uit in de kwartfinales, tegen respectievelijk Tomas Berdych en Jo-Wilfried Tsonga. Zijn laatste grandslamzege dateert ook al van de Australian Open 2010. De FedExpress lijkt dus wat op de weg terug, maar dat laat hem koud.

'Ik ben er echt niet mee bezig dat ik al zolang geen grandslam meer heb gewonnen. Het heeft geen negatieve invloed op mij. Ik denk zelfs dat het mij nog meer motiveert. Ik wil altijd nieuwe successen behalen en dat is goed', vertelt Federer op de website van Wimbledon.

De 30-jarige Zwitser kijkt naar eigen zeggen elk jaar erg uit naar Wimbledon. 'Ik voel me hier gewoon altijd heel goed als ik in het complex rondwandel of op het terrein sta. Natuurlijk groeit je vertrouwen ook naarmate je meer wint.'

De zestienvoudige grandslamwinnaar geeft toe dat hij zich vroeger soms onoverwinnelijk voelde op het Londense gras. 'Soms dacht ik dat ik niet kon verliezen en het volgende wat dan gebeurt, is dat je uiteraard verliest. Door mijn vroegere successen speel ik hier altijd met een bepaalde druk. Maar dit is ook de plaats waar ik een tandje kan bijsteken want gras sluit perfect aan bij mijn kwaliteiten."

Corrigeer