Speerwerpster Melissa Dupré mist EK door elleboogblessure

Speerwerpster Melissa Dupré mist EK door elleboogblessure

Foto: photonews

Speerwerpster Melissa Dupré moet door een blessure aan de elleboog een kruis maken over het EK in Helsinki (27/6-1/7). Haar zomerseizoen is voorbij, zo meldt Atletiek Vlaanderen.

Dupré plaatste zich op 17 mei in Sint-Niklaas met een nieuw Belgisch record van 58m51 voor het EK. In diezelfde wedstrijd liep ze echter ook een scheur in de elleboog op en stond ze voor enkele weken op non-actief. Na een maand revalideren kreeg ze van de dokter vorige week groen licht om te hervatten. Dat gebeurde zondag op het BK in Brussel. Na de derde beurt staakte ze wegens een blessure de strijd.

'Ik had zondag al door dat het niet goed zat. Omdat er geen zwelling was en de elleboog niet blauw was, had ik gisteren nog even hoop dat de blessure zou meevallen. Maar een MRI vandaag wees uit dat de pees van mijn polsbuiger volledig afgescheurd is en dat een operatie zich opdringt', zegt Dupré.

'Morgen trek ik naar Pellenberg voor verder onderzoek en dan wordt ook beslist wanneer de operatie zal gebeuren. Het is een verschrikkelijk zware klap, zeker omdat er nog veel meer dan 58m51 in zat. Gelukkig kan ik in mijn eigen omgeving terugvallen op veel steun en ook Svetlana Bolshakova heeft me vandaag al getroost.'

Na de operatie wacht een lange revalidatieperiode. 'Ik hoop in september weer duurlopen te kunnen doen en zo geleidelijk aan weer op te bouwen. Volgende zomer wil ik er opnieuw staan.'
 

Corrigeer