Fit & Gezond

Verrassend: papa's komen tien kilo bij na geboorte

Verrassend: papa's komen tien kilo bij na geboorte

Foto: Shutterstock

Tot voor kort werd aangenomen dat alleen vrouwen geconfronteerd worden met babykilo’s, maar ook mannen hebben er last van. De gemiddelde kersverse papa komt zo’n 10,43 kilogram aan na de geboorte van zijn eerste kind. Dat bewijst een peiling van de Britse gezondheidsorganisatie Benenden Healthcare waaraan 2.000 mannen meewerkten.

De reden van de gewichtstoename is logisch te verklaren. Kersverse papa’s slapen slecht, grijpen sneller naar afhaalmaaltijden dan kinderloze mannen en haasten zich na een uitputtende werkdag snel in de zetel. Zo’n 42 procent van hen heeft een of meerdere energiedrankjes nodig om te voorkomen dat ze overdag indommelen.

Ruim een kwart van de geënquêteerde mannen geeft toe dat ze wel eens een uiltje knappen op het werk. Een kleine 5 procent bekent dan weer dat ze al even een dutje gedaan hebben tijdens een toiletpauze. Daarnaast blijkt dat papa’s vaak in slaap vallen terwijl ze hun kindje ’s avonds een verhaaltje voorlezen.

Volgens Benenden Healthcare moeten nieuwe vaders meer aandacht besteden aan hun gezondheidstoestand. Slecht slapen, snelle maaltijden, drukke werkdagen en gewichtstoename zijn immers factoren die een aanleiding kunnen zijn tot hartaandoeningen.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees