Nederlandse agente onder vuur na schop aan dronken man

De Rotterdamse politie is een onderzoek gestart naar een van haar agenten. Omstaanders konden op beeld vastleggen hoe een agente een dronken man verscheidene keren schopt en slaat, klaarblijkelijk zonder reden.

Op de beelden is te zien hoe de agente op de man toeloopt en hem in het kruis trapt. Vervolgens verkoopt ze de man nog enkele rake klappen en slaat ze hem samen met een collega in de boeien. Het filmpje verscheen dinsdag op Youtube en werd daarna door verschillende websites opgepikt.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het om een agente van het korps Rotterdam-Roermond  gaat en dat de beelden zijn opgenomen tijdens een arrestatie op 17 mei in Rotterdam.

Volgens de politie zou er echter geen sprake zijn van zinloos geweld en begint het filmpje later dan het eigenlijke incident met het slachtoffer. 'De agenten hadden de dronken man, die lag te slapen in een portiek, eerst aangesproken, waarop de man agressief reageerde. De agenten hebben de man vervolgens met pepperspray bespoten en pas dan heeft de agente geweld gebruikt', klinkt het.

Voorlopig is er geen aangifte binnengekomen tegen de agente. Ze is nog steeds aan het werk en van een schorsing is geen sprake, aldus de politie. De interne diensten zullen het incident onderzoeken. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees