Pierluigi Collina:'Niet toegekend doelpunt was menselijke fout'

Pierluigi Collina:'Niet toegekend doelpunt was menselijke fout'

Foto: photonews

Pierluigi Collina, de ex-topreferee die bij de UEFA verantwoordelijk is voor de scheidsrechters, erkent dat Oekraïne tijdens het EK-duel tegen Engeland een geldig doelpunt werd ontnomen.

'Het was een menselijke fout. Het was beter niet gebeurd, maar het is het enige probleem in de vele matchen die we tot nu toe hebben gehad', verklaarde de Italiaan woensdag in Warschau.

'Je kan je altijd vergissen, en hier gaat het om slechts enkele centimeters en niet over een halve meter zoals hier en daar is geschreven.'

In totaal werden al 24 EK-duels afgewerkt. De scheidsrechters deden het over het algemeen goed, maar dat wordt sinds dinsdagavond overschaduwd door de bewuste fase in de match tussen Engeland en Oekraïne. In de 62ste minuut van dat cruciale duel in groep D was het schot van Marko Devic al over de doellijn, toen John Terry het leer wegtrapte. De doellijnrechter stond perfect geplaatst, maar gaf de goal niet en Engeland won de partij met 1-0.

De Hongaar Viktor Kassai, die tijdens Engeland-Oekraïne tussen de lijnen stond, is één van de vier scheidsrechters die het toernooi na de groepsfase moet verlaten. Ook de Duitser Wolfgang Stark, de Nederlander Björn Kuipers en de Spanjaard Carlos Velasco Caballo zullen niet meer in actie komen. Later woensdag duidt de UEFA aan wie de kwartfinales zullen fluiten.
 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1