Paul Verhoeven vindt geld voor Jezusfilm

Paul Verhoeven vindt geld voor Jezusfilm

Foto: rr

De Nederlandse topregisseur Paul Verhoeven heeft een geldschieter gevonden voor zijn sinds jaar en dag aangekondigde speelfilm over het leven van Jezus. Dat meldt de Amerikaanse filmwebsite Deadline.

De Amerikaanse producent Chris Hanley zou in het project willen stappen. Hij produceerde films als "American Psycho" en "Virgin Suicides". Het scenario komt van Roger Avary (maker van "Killing Zoe" en "The Rules of Attraction"), die wereldberoemd werd met zijn script voor "Pulp Fiction" van Quentin Tarantino.

Avary zal zich baseren op het boek "Jezus van Nazareth - een realistisch portret" dat Verhoeven in 2008 samen met journalist Rob van Scheers schreef.

Het boek is niet onomstreden. Verhoeven concludeert na jarenlang onderzoek dat Jezus niet de zoon van God is, maar is geboren uit de verkrachting van zijn moeder door een Romeinse soldaat. Ook zou Jezus van Nazareth een radicale profeet zijn geweest die de hemel op aarde had willen vinden.

Hollywood maakt zich op voor nog meer religieus getinte films. Darren Aronofsky (Black Swan) is bezig met "Noach" en Ridley Scott (Prometheus) bereidt een film over Mozes voor.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees