AG Insurance neemt deel overheidsparticipatie in Gimv-XL-fonds over

AG Insurance neemt deel overheidsparticipatie in Gimv-XL-fonds over

Foto: Ag insurance

Verzekeraar AG Insurance heeft een deel van de participatie van de Vlaamse overheid in het investeringsfonds Gimv-XL-fonds overgenomen. Het gaat om een instap van 65 miljoen euro, zo meldt investeringsmaatschappij Gimv woensdag.
AG Insurance investeert 65 miljoen euro in het Gimv-XL-fonds door overname van een deel van het engagement en de bestaande investering van co-sponsor Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM), niet te verwarren met de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV). Via VPM houdt de Vlaamse overheid overigens een belang van zo’n 37 procent aan in Gimv zelf.
 
De transactie "heeft geen impact op de grootte van het fonds", verduidelijkt Frank De Leenheer, Investor Relations & Corporate Communications Manager bij Gimv. Het gaat om een 'wissel' waarbij een deel van de VPM-participatie doorverkocht wordt aan AG Insurance. 'De Vlaamse overheid blijft de grootste investeerder naast de Gimv.'
 
Het Gimv-XL-fonds is goed voor 609 miljoen euro. De verhoudingen zijn voortaan: 185 miljoen euro voor VPM, 65 miljoen euro van AG Insurance, 109 miljoen euro bij institutionele beleggers en 250 miljoen euro van Gimv zelf.
 
Het fonds richt zich op middelgrote tot grote groeibedrijven. Het fonds investeerde reeds in Electrawinds, PinguinLutosa, Punch Powertrain, Vandemoortele Group en XL Video. In het persbericht wordt de operatie omschreven als 'een belangrijke validatie van het concept en het potentieel ervan'.
 
'Deze transactie onderstreept ook mooi het door de overheid beoogde multiplicatoreffect, waarbij nieuwe initiatieven bij hun opstart worden ondersteund tot ze op kruissnelheid komen', aldus Urbain Vandeurzen, voorzitter Gimv en VPM.
Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees