Schäuble nog steeds kandidaat om eurogroep te leiden

Schäuble nog steeds kandidaat om eurogroep te leiden

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Foto: independent

De Duitse minister Wolfgang Schäuble is nog steeds bereid de voorzitter van de eurogroep te worden. Dat heeft een woordvoerster in Berlijn gezegd nadat de Duitse krant Handelsblatt woensdag had gemeld dat Frankrijk de kandidatuur van de Franse minister Pierre Moscovici gaat promoten.

Over de kandidatuur van de Franse minister Moscovici deed de Duitse woordvoerster geen uitspraken. Wel beklemtoonde ze opnieuw dat het voor Berlijn belangrijk is dat de vergaderingen van de ministers van Financiën van de eurozone geleid worden door een minister in functie.

De eurogroep is nog steeds op zoek naar een opvolger voor de Luxemburger Jean-Claude Juncker, die dit voorjaar liet verstaan dat hij zijn mandaat ter beschikking stelt. Duitsland heeft Schaüble naar voren geschoven, maar diens kandidatuur stuit op weerstand, onder meer in Frankrijk.
 
De eurogroep vergadert donderdag in Luxemburg. Een dag later vindt in Rome topoverleg plaats tussen de Italiaanse premier Mario Monti, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Spaanse premier Mariano Rajoy en de Franse president Francois Hollande.
 
Handelsblatt vernam uit de entourage van Hollande dat hij in Italië de kansen van zijn minister Moscovici wil aftoetsen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees