Nacer Bouhanni wint massasprint in Halle-Ingooigem

Nacer Bouhanni wint massasprint in Halle-Ingooigem

Foto: Photo News

De 21-jarige Nacer Bouhanni heeft woensdag de 65e uitgave van Halle-Ingooigem gewonnen. In een massasprint haalde de Fransman het na een wedstrijd met start in Halle en aankomst na 198 kilometer in Ingooigem van zijn land- en teamgenoot Arnaud Démare en de Nederlander Tom Veelers. Kenny Dehaes eigende zich de vierde plaats toe.

Een groep van dertien renners kleurde de eerste wedstrijdkilometers. Zij bereikten de zes plaatselijke ronden van elk 16,9 kilometer in Ingooigem met een voorsprong op de grote groep van zowat drie minuten. Stelselmatig peuzelde het peloton aan de achterstand en vooral het Cofidis-team, dat de dans mislopen had, bepaalde daarin het tempo.

Zij kregen gaandeweg de steun van de mannen van Landbouwkrediet-Euphony omdat Kevin Claeys voorin voeling had verloren en de leidersgroep op 65 kilometer van de finish nog uit twaalf renners bestond. Gaandeweg werd het gezelschap met de vluchters, met daarbij onder andere Niko Eeckhout, Greg Van Avermaet, Jurgen Vandewalle, Nikolas Maes en Sven Vandousselaere, uitgedund en op tien kilometer van de finish vloeide alles netjes samen.

Iljo Keisse ging daarop zijn kans. Hij kreeg de steun van onder andere Pim Ligthart, die er op twee kilometer van de finish alleen vanonder muisde. Onder de rode vod was echter alles opnieuw te herdoen. Uiteindelijk was Bouhanni de snelste.

Corrigeer