'Leeuw van de Export' voor Waterleau en Skyline Communications

De 'Leeuw van de Export', een prijs van Flanders Investment & Trade (FIT) voor Vlaamse bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten, gaat dit jaar naar het familiebedrijf Skyline Communications uit Izegem in de categorie voor kleine bedrijven. Bij de middelgrote tot grote firma's is de winst voor milieubedrijf Waterleau uit Herent. De winnaars ontvingen hun prijs woensdagavond in de Koningin Elisabethzaal uit handen van minister-president Kris Peeters.

Aan de trofee is geen geldbedrag verbonden, maar de laureaten mogen de prestigieuze titel van de Leeuw van de Export wel een jaar lang gebruiken. Flanders Investment & Trade, het Agentschap voor Internationaal Ondernemen van de Vlaamse overheid, wil er het belang van de export voor de Vlaamse economie mee onderstrepen.

Waterleau is een milieubedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen voor waterbehandeling, luchtzuivering, slib- en afvalverwerking en het aanboren van hernieuwbare energiebronnen. Er werken 193 mensen en van de 74 miljoen euro jaarlijkse omzet wordt 77 procent in het buitenland gerealiseerd.

Volgens de jury getuigt het bedrijf van een 'indrukwekkend ondernemerschap binnen een toekomstgerichte sector' en zijn naast de exportcijfers ook de groeiverwachtingen erg sterk.

Skyline Communications ontwikkelt software voor de satelliet-, telecom- en broadcastsector en verdient volgens de jury de prijs omdat het zelf ontwikkelde softwareplatform DataMiner intussen een 'mondiale referentie' is. 'Het bedrijf is erin geslaagd in een niche een wereldmarktleider te worden', klinkt het. Bij Skyline Communications werken 70 mensen. Vorig jaar werd nog een omzet van 8,3 miljoen euro gerealiseeerd.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees