Parochianen op de fiets én op de latten tijdens kermis

Parochianen op de fiets én op de latten tijdens kermis

Vanavond start de kermis van Zomergem met een parochianenkoers. Foto: wijne

Zomergem -

Kermiskoers krijgt komend weekend een andere dimensie in Zomergem. Zowel op de latten als op de fiets kunnen inwoners het tegen elkaar opnemen.

De kermis van Zomergem doet dit jaar massaal een beroep op de inwoners. Tijdens de parochianenkoers op vrijdagavond - de eerste grote prijs ‘de vrolijke vrienden' - kunnen sportieve Zomergemnaars het op de fiets tegen elkaar opnemen in een Fun-reeks en een Speed-reeks voor de meer getrainde parochianen. Op zondagnamiddag lanceert aannemer van leuke dingen Stefaan Lehoucq de Eerste Zomergemschen Lattenkoers naar Wippelgems model. In het dorp van Luc De Vos is die koers al jaren een geweldig spektakel.

‘We hebben nu al twaalf teams, goed voor 48 personen, en nog een aantal studenten en twijfelaars', zegt Lehoucq. Ploegen lopen twee rondjes rond de kerk. Niet alleen de snelste wint. Er zijn ook prijzen voor de jongste en oudste deelnemer, de best verklede én de lelijkste. Voor kindjes zijn ook latten beschikbaar.

Messink met Sven Ornelis

Voor nog meer blikvangers op de kermis tekenen het gemeentelijk feestcomité en De Messink. Het feestcomité stelde alweer een mooie affiche samen met een volksreceptie, een rockoptreden van NO!SE en vuurwerk op vrijdag en een ‘Olympische' klank- en lichtshow op zaterdagavond.

Zondag start je in stijl met een aperitiefconcert en een gratis glas cava, 's middags staat Zomergem op stelten met een piratenshow, sterretjes op de dansvloor en optredens van ondermeer Guust Vandenbussche, Paul Severs en danseressen, André Hazes-man Tony Cabana en Willy Sommers.

Ook de Messink gaat weer knallen, vijf dagen lang met Sven Ornelis als top of the bill.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio