Jarige Coil wereldleider in geanodiseerd aluminium

Jarige Coil wereldleider in geanodiseerd aluminium

De directie en de medewerkers van Coil vieren de veertigste verjaardag van het bedrijf. Foto: dll

Landen -

Coil nv, op het Landense industrieterrein, viert haar veertigste verjaardag. Het anodiseren van aluminium maakte van dit het een wereldleider.

Je vindt de producten van Coil op de gevels van verbazingwekkende gebouwen in Parijs over New-York tot steden in China. Coil heeft in Landen vier productielijnen. De directie werkt nu aan de vernieuwing van een van de lijnen. Het gaat om een investering van 2,2 miljoen euro. Het bedrijf anodiseert aluminium voor grote walserijen in de aluminiumsector uit de hele wereld.

Sinds kort is Coil ook een belangrijke speler op de wereldmarkt van geanodiseerde aluminium bladen voor markten binnen de architectuur. Zo werd de Beekman Tower van de beroemde architect Frank Gehry in New York voltooid met duizenden buitenpanelen van Coil. Ook de CCTV-torenen het basketbalstadium voor de Olympische spelen in Peking dragen de stempel van het Landense bedrijf.

Dit jaar verkoopt Coil 85 procent van zijn producten buiten België maar binnen Europa. De 15 procent die nu buiten Europa geëxporteerd wordt, zal snel stijgen. Coil is zo een schoolvoorbeeld geworden van hoe een eerder klein bedrijf met een goed product kan uitgroeien tot een wereldleider.

Ter gelegenheid van het feest van veertig jaar Coil ontwierp Dirk Lambrechts een installatie die bestuur uit negen aluminium rollen.

Die wordt geplaatst op het nieuwe Stationsplein van Landen. Het zal er te zien zijn tijdens de vijfde editie van Tempus Arti deze zomer. Curator is Tim Cleuren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio