Milow en Eva Daeleman geven hun organen tweede leven

LEUVEN -

Singer-songwriter Milow en Eén-omroepster Eva Daeleman lieten zich woensdagavond in het Leuvense stadhuis officieel registreren als orgaandonor te laten registreren. Ook Europees parlementslid en Leuvenaar Saïd El Khadraoui en 60 andere mensen lieten zich registreren en stellen hun organen ter beschikking.

De actie maakt deel uit van het Project 14712, een initiatief dat zich inzet voor een tweede leven na orgaantransplantatie. Want ook al hoeven artsen volgens de wet geen rekening te houden met een eventueel verzet van de familie, toch wordt dat in de praktijk bij een overlijden vaak gedaan. Door een document van orgaandonatie te ondertekenen hoeven de rouwende familieleden geen moeilijke knopen meer door te hakken in plaats van de overledene. ‘Deze grote opkomst doet enorm deugd’, zegt nierpatiënt en initiatiefnemer Gert Mathay. ‘Zo hebben we opnieuw een van onze doelen bereikt. Met ons project wilden we immers de problematiek rond orgaandonatie in de belangstelling brengen. In juli rijden we nog de koninginnenrit van de Tour de France en daarvoor hebben we inmiddels via sponsors al ongeveer 15.000 euro ingezameld. Al deze zaken geven ons moed om ons te blijven inzetten voor het goede doel.’

Verjaardag

‘Gert is een goede vriend van mijn broer en toen ze me vroegen om mee mijn schouders onder dit project te zetten heb ik geen moment getwijfeld’, zegt Jonathan Vandenbroeck, oftwel Milow. ‘Zeker omdat ik op de dag van hun rit, op 14 juli, jarig ben. Dus wie mij een plezier wil doen, moet zich ook maar laten registreren als orgaandonor om zo patiënten een kans op een tweede leven te schenken.’ Nadat eerder al sporters Sven Nys, Kim Gevaert en Gella Vandecaveye het project van deze acht vrienden uit Leuven en Haacht hadden gesteund, kwamen daar met Milow, Stan Van Samang en Eva Daeleman ondertssen nog enkele indrukwekkende BV’s bij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio