Senioren gaan aan het fitnessen

Senioren gaan aan het fitnessen

De senioren kunnen kiezen tussen flywheel, waistline, crosstrainer, massage, pony of moonwalker. Foto: pbvm

Beringen -

De senioren van de serviceflats aan de Graaf van Loonstraat in Beringen-centrum (en de buurtbewoners) kunnen zich voortaan sportief uitleven: het stadsbestuur zorgde voor zes outdoor fitnesstoestellen in hun achtertuin.

Naast de zes outdoor fitnesstoestellen voor senioren staan er ook zes toestellen aan de Finse piste in Paal. Daar zijn ze bedoeld als aanvulling op de looptraining om ook andere spiergroepen te trainen.

‘Met de outdoor fitnesstoestellen kan je specifieke spiergroepen trainen’, zegt schepen van Sport Gilbert Lambrechts (SP.A). ‘Je kan diverse moeilijkheidsgraden instellen naargelang de fitheid of de behoefte van de gebruiker.’

De toestellen aan de Paalse Plas zijn iets zwaarder, zodat ze ook attractief zijn voor de geoefende sporter. Voor de plaatsing en de keuze van de toestellen werkte de sportdienst samen met de firma OFS (Outdoor Fitness Systems) uit Ham, die zelf de toestellen produceert.

In de toekomst komen er ook telkens zes toestellen in Beverlo, Koersel en Beringen-Mijn zodat heel Beringen bediend wordt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio