Nieuwkomers schrijven programma Open VLD in Asse

Nieuwkomers schrijven programma Open VLD in Asse

Open VLD in Asse heeft haar lijst nog niet voorgesteld, maar het programma is er wel al. Foto: rds

ASSE -

Open VLD pakt in Asse pas op 1 juli uit met haar volledige kandidatenlijst, maar de partij lanceert wel al haar verkiezingsprogramma.

‘Uniek is dat het programma werd samengesteld door mensen die pas voor de eerste keer op de lijst staan, met hulp weliswaar van onze ervaren rotten’, zegt lijsttrekker Michel Vanhaeleweyck.

De partij laat nog ruimte voor aanvullingen in functie van opmerkingen van adviesraden, bewegingen, verenigingen of burgers. Inhoudelijk pleit Open VLD onder meer voor de onmiddellijke aanleg van (het vervolg van) de ringweg en een afslanking van het Hopmarktproject. Burgers moeten ook actief van bij de start worden betrokken bij dossiers die een impact hebben op de omgeving. De partij wil voorts de bereikbaarheid van en de parkeergelegenheid binnen Groot-Asse ‘fundamenteel aanpakken’.

Op vlak van onderwijs, sport, cultuur, milieu, wonen, integratie, veiligheid, senioren en jeugd bevat het programma al helemaal geen trendbreuken met het huidige beleid. De nog te renoveren rechtervleugel van het Oud Gasthuis moet volgens Open VLD een permanente tentoonstellingsruimte worden over de geschiedenis van Asse. De taak van de wijkagenten moet ook anders worden ingevuld. De aanpak van voet- en fietspaden moet opnieuw structureel gebeuren en volgens objectieve parameters.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio