Volvo Cars gaat in zee met technische scholen

Volvo Cars gaat in zee met technische scholen

Werken bij Volvo betekent niet alleen werken aan de lopende band. Foto: fvv

Gent -

Na Audi Brussels gaat nu ook Volvo Gent nauwer samenwerken met naburige technische scholen. ‘We willen de leerlingen de kans geven om bij te leren in de praktijk. En zelf zien we ook graag welk vlees we in de kuip hebben', klinkt het bij Volvo.

Volvo Cars Gent wil leerlingen uit de technische scholen regelmatig laten meedraaien in de fabriek om hen zo praktijkervaring te laten opdoen. Nu werken de leerlingen van het zevende specialisatiejaar Automotive van het KTA Mobi en het Scheppersinstituut al twee dagen per week in Volvo of de toeleveringsbedrijven, maar de Gentse autofabriek ziet het ruimer.

‘Ook leerlingen uit de richtingen automechanica of elektronica kunnen hier veel leren', zegt woordvoerder Mark De Mey. ‘Het is een win-winsituatie. De leerlingen doen nuttige ervaring op en wij kunnen kijken of er goede werkkrachten tussen zitten die hier in de toekomst aan de slag kunnen. Bovendien merken we dat veel jonge gasten denken dat werken bij Volvo werken aan de lopende band inhoudt. We willen hen laten zien dat er hier veel meer gebeurt.'

Volvo hoopt in de toekomst nauwer samen te werken met Edugo Glorieux, KTA Mobi en het Scheppersinstituut.

Mania Van Der Cam, directeur van KTA Mobi, reageert alvast enthousiast. ‘Volvo kan onze leerlingen een infrastructuur bieden die we niet hebben op de school. Bovendien zorgen zulke stages ervoor dat onze leerlingen, de dag dat ze hier buitenstappen, klaar zijn voor de arbeidsmarkt.'

Over hoeveel leerlingen het gaat en wat ze precies in de fabriek zullen doen, moet nog overlegd worden met de scholen. Maar Volvo wil alleszins zo snel mogelijk met het project starten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio