Jarige Jolien (9) vip tussen de oldtimers

Jarige Jolien (9) vip tussen de oldtimers

Jolien en mede-organisator Annie Leenaerts. Foto: env

Brasschaat -

De negenjarige Jolien Gysel en haar familie zijn nu zondag eregasten op de tiende Corvette- en oldtimerrun. Ze krijgen een VIP-behandeling.

Jolien werd geboren op de dag dat de allereerste Corvette- en oldtimerrun plaatsvond op 29 juni 2003. Voor de organisatoren reden genoeg om Jolien en haar familie tijdens de jubileumeditie in de watten te leggen.

Het gezin mag vooraan in de colonne meerijden in een speciale limousine en aan het einde van de dag mag Jolien mee het podium op om de cheque van 12.000 euro, die de organisatoren bij elkaar haalden, te overhandigen aan de directeur van de vzw Rotonde.

De Corvette- en oldtimerrun brengt niet alleen geld in het laatje van Rotonde, de mentaal andersvalide gasten van de instelling beleven zondag ook de dag van hun leven. Ze mogen elk immers een corvette of oldtimer uitkiezen, waarmee ze mee een veertig kilometer lange rondrit mogen maken. Het grote publiek kan de meer dan honderd deelnemende blinkende bolides bewonderen in het gemeentepark in de omgeving van het Kasteel van Brasschaat waar de wagens vanaf 12 uur samenkomen.

Om 13 uur geven acteurs Steven de Lelie en Helena Van Loon, peter en meter van de run, het startschot. Rond 15 uur wordt de colonne verwacht op het vliegveld van de Koninklijke Aeroclub van Brasschaat en ook daar is publiek welkom. Marijn Devalck brengt er een optreden met evergreens.

Jolien heeft er zin in. 'Ik vind het heel fijn dat ik mee op het podium mag staan', vertelt ze. Mama Katleen wist van de corvetterun toen ze negen jaar geleden op de bevaltafel lag. 'We kennen Rotonde. Mijn man is betrokken als lesgever in sport voor gehandicapten, maar komen kijken zat er toen niet in', lacht ze.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio