Hertigembos wordt weer zes hectare groter

Hertigembos wordt weer zes hectare groter

Vlaams minister Schauvliege kondigde de nakende uitbreiding aan van Hertigembos met nog eens zes hectare. Foto: rds

Ternat/Liedekerke -

Het bos- en natuurcomplex Liedekerkebos-Hertigembos breidt in Sint-Katherina-Lombeek binnenkort nogmaals uit met zes hectare.

Vlaams milieuminister Joke Schauvliege (CD&V) kwam dinsdagavond naar Lombeek om het parcours in de verf te zetten dat haar Agentschap Natuur en Bos (ANB) de laatste jaren realiseerde in het Liedekerkebos (op Liedekerke) en het aansluitende Hertigembos (op Ternat).

Samen is het complex goed voor 178 hectare bos en natuur, zodat de doelstelling om 200 hectare te halen tegen 2026 niet ver meer af is.

Momenteel rondt het ANB gesprekken af voor de aankoop van nog eens zes hectare gronden, waarvan drie hectare op grondgebied Sint-Katherina-Lombeek, langs de kant van de Nieuwbaan. Het boscomplex kreeg eind vorig jaar ook het FSC-label voor verantwoord bosbeheer. Oliva De Vidts van Natuurpunt Ternat is blij met de nieuwe stappen, maar ze wil dat meer Ternattenaren het bos ontdekken.

‘Ik pleit voor een volwaardige tweede toegang tot het bos op grondgebied Ternat. Onze inwoners kennen dit bos niet genoeg. We moeten echt meer mensen van Ternat naar hier halen', zegt De Vidts.

Volgens de vrouw leent de boswachterswoning, achteraan in de Fossebaan, zich ook tot een natuureducatief centrum. ‘Het grootste bos van West-Brabant verdient zo’n initiatief', stelt ze.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio